CZ-logo lime achtergrond-cmyk.png

GROETEN UIT ZOETERMEER

OUD SOETERMEER

Datum

Woensdagen en zaterdagen

Aanvang

13:00 tot 17:00 uur

Locatie

Dorpstraat 132

TENTOONSTELLING:

GROETEN UIT ZOETERMEER

Al meer dan 100 jaar is het een goede gewoonte om vanaf je vakantieadres een kaartje te sturen naar de thuisblijvers. Meestal is dat een ansichtkaart van de plaats waar je je vakantie doorbrengt. Nu we dit jaar 2020 -vanwege ‘de Corona’- in meerderheid niet op vakantie gaan, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om ansichtkaarten van Zoetermeer te gaan bekijken bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.

 

Op de tentoonstelling ‘Groeten uit Zoetermeer’ presenteert Oud Soetermeer een overzicht van 100 jaar ansichtkaarten uit Zoetermeer (en Zegwaart). Oude en vergeelde kaarten, ingekleurde kaarten, zwart-wit kaarten, uit lang vervlogen, maar zeker ook uit recentere tijd. Verbaas u over het landelijke Zoetermeer - Zegwaart van destijds, de rustige en lege straten, al dan niet verhard. En ontdek hoe oude plekjes en gebouwen er na zoveel jaren nog steeds zijn. Maar ook hoeveel er is veranderd en verdwenen. Niet zo vreemd trouwens voor een dorp waarvan het inwoneraantal groeide van enkele duizenden tot ruim 125.000.

Er is gratis toegang en er is geen reservering nodig; houdt wel rekening met de 1,5 meter afstand! De tentoonstelling is te zien in de maanden juli en augustus. 

  • Facebook - Floravontuur Promotie Zoetermeer
  • Instagram - Floravontuur Promotie Zoetermeer

Volg de CultuurZomer ook online!

OMDAT STILZITTEN

GEEN OPTIE IS