CZ-logo lime achtergrond-cmyk.png

CONCERT EBONY ENSEMBLE

KLASSIEK ZOETERMEER

Datum

zondag 2 augustus 2020

Aanvang

15:00 uur

Locatie

Stadstheater & online

CONCERT EBONY ENSEMBLE

Het traditionele Openluchtconcert op de Markt wordt op zondag 2 augustus omgebogen naar een prachtig concert in het Stadstheater. Zo kan iedereen tóch dit seizoen live of digitaal gaan genieten van de prachtige klassieke muziek van het Ebony Ensemble tijdens Klassiek Zoetermeer.

 

Het Ebony Ensemble onder leiding van dirigent Michel Havenith, komt met een gevarieerd programma met onder andere Jeux d’Enfants van Bizet, Children’s Corner van Debussy, Libertango van Piazolla, De Seizoenen van Tsjaikovsky en sluit af met de beroemde wals uit Doornroosje eveneens van Tsjaikovsky.

 

Het optreden wordt gepresenteerd door Laurens de Groot die eerder ook al Klassiek Zoetermeer presenteerde. Het concert wordt gegeven in de Grote Zaal van het Stadstheater dat coronaproof is gemaakt voor het publiek. Maar ook vanuit huis kan men meegenieten want het programma wordt live gestreamd.

 

De (gratis) kaartverkoop is gestart! Wees er wel snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar! De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht.

Het concert is ook via ZFM te bekijken via alle tv providers; Ziggo digitaal Haaglanden (42), KPN en XS4ALL-Telfort (1419), Vodafone/T-Mobile (377), XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte en Lybrandt (2082) en Tele2 (lokale zenders bekijken).

 

Klassiek Zoetermeer wordt georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer.

VOORPROGRAMMA: CHUN WAI NG

Chun Wai Ng (11 jaar) heeft nu drie jaar gitaarles op het CKC bij David van Ooijen. In seizoen 2018/2019 won hij het HKZ-solistenconcours. Chun Wai zit in het Talententraject van het CKC, waar getalenteerde leerlingen extra aandacht krijgen en fungeren als ambassadeurs van het CKC.

 

Naast klassiek gitaar speelt Chun Wai ook op een steel-string gitaar, en dan vooral muziek van Queen, en piano. De keuze van de muziekstukken van vandaag is van Chun Wai zelf. Het is romantische muziek van de grote Spaanse gitaarcomponist Tárrega.

 

Programma:

- Capricho árabe

- Gran Vals

Francisco Tárrega (1852-1909)

OMDAT STILZITTEN

GEEN OPTIE IS

  • Facebook - Floravontuur Promotie Zoetermeer
  • Instagram - Floravontuur Promotie Zoetermeer

Volg de CultuurZomer ook online!