CZ-logo lime achtergrond-cmyk.png

MUSEUM DE VOORDE

DIT ZIJN WIJ! & HOE VRIJ BEN JIJ?

Datum

Doorlopend

Aanvang

n.v.t.

Locatie

Museum de Voorde

DIT ZIJN WIJ!

Om de coronatijd in beeld te brengen, roept Museum De Voorde iedereen op om creatieve uitingen te delen op het 'Dit Zijn Wij! - Corona Canvas'.

Heb je de tijd thuis creatief doorgebracht? Heb je nieuwe talenten ontdekt? Heb je tekeningen, schilderijen of foto’s gemaakt of bijvoorbeeld verhalen geschreven? Deel je creaties op het Corona Canvas in Museum De Voorde.

Je kunt je creatie tot 31 juli langs brengen bij of opsturen naar: Museum De Voorde, Zuidwaarts 2, 2711 HA Zoetermeer. De aangepaste openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 12-17 u en op zaterdag en zondag van 12-17 u.

Je kunt ook mailen: info@museumdevoorde.nl, maar het is leuker om jouw werk in het echt te kunnen laten zien.

HOE VRIJ BEN JIJ?

Museum De Voorde grijpt het themajaar 75 jaar Vrijheid aan voor de lancering van een interactieve ‘Hoe vrij ben jij’ test. Je wordt uitgedaagd om na te denken over vrijheid binnen thema’s waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben: klimaat, wonen, werken, online veiligheid, religie, politiek en gender.

Deze test is een toevoeging aan de lopende tentoonstelling ‘...En Wie Ben Jij?’

 

Vanaf donderdag 23 juli 2020 is de test beschikbaar voor bezoekers van Museum De Voorde. Bezoekers hebben een smartphone nodig om de test te kunnen maken en de uitkomsten worden zichtbaar gemaakt in de tentoonstelling. Deze test is geschikt voor personen vanaf 10 jaar.

STOERE HELDEN

Graag komt Museum de Voorde in contact met Zoetermeerse Stoere Helden die zich met hart en ziel hebben ingezet tijdens de corona crisis. De genomineerde Stoere Helden worden op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. Zoetermeerse kunstenaars maken gebaseerd op de heldendaden speciaal voor hen een kunstwerk. Van de Stoere Helden maakt Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, een portretfoto. De kunstwerken, portretfoto’s en de verhalen van de helden worden van 18 september 2020 t/m 10 januari 2021 in Museum De Voorde getoond. Daarna worden ze feestelijk uitgereikt aan de helden als bedankje en hart onder de riem.

  • Facebook - Floravontuur Promotie Zoetermeer
  • Instagram - Floravontuur Promotie Zoetermeer

Volg de CultuurZomer ook online!

OMDAT STILZITTEN

GEEN OPTIE IS